Trial

Trial 2023-10-21T14:45:14+00:00

Bij trial gaat het er om een aantal uitdagende hindernissen te nemen zonder de grond of de hindernis met de voet te raken.
De naam is afgeleid van het Engelse “to try” (proberen, beproeven).

De rijder dient over een zeer goed evenwichtsgevoel te beschikken, hetzij van nature, hetzij dankzij jaren van training.

Dit is een ideale sport om nog beter uw moto te leren beheersen. Iemand die de motor goed beheerst, kan vanaf de begane grond recht tegen de muur omhoog zijn motor op het balkon van de eerste verdieping parkeren, of op het dak van een schuurtje. De vering is zo geavanceerd dat hij er met hetzelfde gemak weer vanaf kan springen.

Een wedstrijd bestaat uit een aantal zogenaamde non stops. Deze moeten van begin tot einde worden afgelegd zonder dat de grond met iets anders dan de banden wordt geraakt. Een voetje aan de grond is uit den boze en levert een strafpunt op. Ook moet de motor een voorwaartse richting blijven aanhouden. Stilstaan – een soort sur-place – is toegestaan maar achteruitrijden dus niet. Wie aan het eind van de wedstrijd het minste aantal strafpunten heeft behaald mag zich winnaar noemen.

Alle informatie over de trials in West-Vlaanderen kun je vinden op de website www.trialwestvlaanderen.be