Loading...
Welkom 2023-10-21T15:09:42+00:00

Welkom op de website van AMC VEURNE, de Westhoekbikers!

Op onze site willen we jullie op de hoogte houden van het reilen en zeilen binnen onze club. Daar wij actief zijn binnen zowel sport als toerisme werd dit opgesplitst en kun je in het keuze-menu verschillende informatieve rubrieken vinden. Wens je meer informatie over onze club of wens je iets gepubliceerd zien op onze website, contacteer dan iemand van het bestuur of vul gerust het contactformulier in.

AMC Westhoekbikers zorgen voor primeur te Veurne

Op de terreinen van de breekwerf van de firma Debrabandere in de Monnikshoekstraat werd de eerste ‘Classic Trial’ wedstrijd ooit op Vlaamse bodem georganiseerd.

Deze internationale wedstrijd lokte niet minder dan 42 deelnemers naar Veurne.   Trial is een behendigheidssport met een motorfiets.  Bijzonder aan deze wedstrijd is de leeftijd van de motoren.   Er waren wedstrijden met diverse deelnemers met moteren van voor 1965, voor 1978, met bi-amortisseurs en mono-amortisseurs.  De oudste moto die te bewonderen was stamt, uit 1956.   Er werd niet alleen Vlaams gesproken, want er kwamen deelnemers uit Frankrijk, Duitsland en Nederland.

De organisatie was super tevreden met de opkomst en ook de deelnemers waren vol lof over het parcours.  Het is hoopvol uitkijken dus naar een vervolg van de eerste ‘Classic Trial’ in Veurne.

Op de foto zien we de medewerkers van AMC Westhoekbikers, met ondermeer voorzitter Robert Scheldeman, geflankeerd door schepen van Sport Pascal Sticker en Paul De Brabandere die de terreinen ter beschikking stelde voor deze wedstrijd.