Geschiedenis AMC Veurne

Geschiedenis AMC Veurne 2023-04-08T13:05:53+00:00

In 2012 besloot Robert Scheldeman, toen nog sportvoorzitter bij KV AMC Gijverinckhove, om zelf een club op te richten.
Dit werd officieel op 07/06/2012 met een oprichtingsvergadering met de volgende personen:

  • Robert Scheldeman – voorzitter
  • Norbert Blanckaert – ondervoorzitter
  • Danny De Vlamynck – sportvoorzitter
  • Josiane Faes (echtgenote) – materiaalverantwoordelijke
  • Tony Finaut (schoonzoon) – penningmeester
  • Wendy Scheldeman (dochter) – secretaris.

Met deze groep hebben we dan naar een gepast logo gezocht, wat niet eenvoudig was. We hadden het idee om iets met een motorblok te doen. Het werd uiteindelijk een motorblok van Honda, aangezien een bestuurslid een ware Honda fanaat was. Aangezien het allemaal mensen uit de sport waren die samen de club oprichtten, was er op de ogenblik nog geen sprake van toerisme.

Op 22-23/09/2012 organiseerden we onze 1ste trial te Mesen onder de naam van MTC Zedelgem, om zo wat geld in de lade te krijgen.

2012 werd uiteindelijk afgesloten met 9 leden, o.a. de bestuursleden + 1 supermotardpiloot Dennis Keerman, 1 toerismepiloot Mike Grisonichi en 1 toerismepassagier Rina Scheldeman.

In 2013 startten we met 3 trials te Mesen en 1 auto-moto treffen te Veurne
Eind 2013 sloten we af met 49 leden. Ons ledenaantal steeg elk jaar tot momenteel 130 leden.

Vanaf 2013 waren er regelmatig wat wijzigingen in het bestuur.
In 2013 stapte Mike Grisonichi in het bestuur als toerismevoorzitter en nam Norbert Blanckaert ontslag als ondervoorzitter.

In 2014 nam Danny De Vlamynck ontslag als sportvoorzitter en waren er 2 kandidatuurstellingen voor de raad van bestuur nl. Patrick Callens en Ken Van Loo en 1 kandidatuurstelling voor de Algemene vergadering Rina Scheldeman. Dit was ook het moment dat iedereen tot een functie werd benoemd, die bij hem/zij past.

In 2018 nam Ken Van Loo ontslag als bestuurslid en werd binnen de club een afdeling sport en een afdeling toerisme opgericht.
Tevens mochten we vier nieuwe bestuursleden verwelkomen namelijk John & Katrien binnen de sport en Francis & Veerle voor toerisme.

Hoe het algemeen bestuur, het sportbestuur en het toerismebestuur er momenteel uitziet, kun je terugvinden onder de pagina “Het bestuur“.

Inmiddels hebben we leden van allerhande takken die met motorsport heeft te maken, nl. snelheid, classic, supermoto, enduro, trial, toerisme en staan we jaarlijks in voor de organisatie van twee trials (waarvan 1 met enkel classic motoren).